iB Stödboende Slagsta

Stödboende för vuxna i Stockholm

iB Stödboende finns för dig inom socialpsykiatrin och vuxenenheterna med psykosocial problematik där konsekvenserna  t.ex. blivit psykisk och fysisk ohälsa. Vi erbjuder ett individanpassat stöd med det alldagliga, din ekonomi och bevara drogfrihet utformat för du ska få möjlighet att utveckla dina personliga resurser och uppnå en ökad livskvalité.

Bo i en fullt utrustad lägenhet

Hos oss bor du i en lägenhet med eget badrum och kök (pentry). Alla våra lägenheter är möblerade men du har självklart möjlighet att inreda med dina egna möbler om så önskas. I samma fastighet ligger ett stort gym som du har obegränsad tillgång till. Gymkort ingår i placeringen.

Området kring boendet präglas av en avslappnad miljö nära till Mälaren med bad, marina och uteserveringar. Bussförbindelser finns i anslutning till boendet.

Tillgång till stöd dygnet runt

Som boende på iB Stödboende har du möjlighet att få stöd dygnet runt. Våra handledare hjälper dig utforma en fungerande vardag som passar just dig med positiva rutiner som du förhoppningsvis fortsätter upprätthålla även efter din tid hos oss.

Adress

Fågelviksvägen 7, 145 53 Norsborg

I boendet ingår

Ta sig hit

För att komma till oss från t ex Stockholms central tar du tunnelbana till Fittja, sedan buss 702 till Slagsta strand, som tar 4 minuter eller promenad 15 minuter. Från Norsborg tar man också buss 702 till Slagsta strand, som tar 12 minuter.

Handledning och stöd

Att lämna ett icke fungerande eller destruktivt levnadsmönster kan vara tufft. På iBehandling fokuserar vi därför på att stärka dig både mentalt och fysiskt. Med stöd av våra handledare, som med egna erfarenheter vet vad som krävs, ska du kunna ta steget vidare mot ett tryggare och bättre liv. Våra handledare är utbildade för att ge dig det bästa möjliga stödet. 

Hos oss jobbar:

Våra insatser i form av stöd och handledning består av tre huvuddelar:

För många av våra klienter är psykisk ohälsa grunden till problem. Vi möter ofta klienter som saknar utredningar eller ofullständiga sådana, något som riskerar att göra vidare insatser otrygga.

Redan vid inskrivningen fokuserar vi på att samverka med vården. Efter klientens behov kan vi även komplettera med handledd samtalsterapi. 

Målet är att skapa en effektiv och tydlig insats där vi blir en viktig del i ett helhetsansvar för våra klienter.

Vi ska erbjuda den enskilde rätt psykosocialt stöd genom att använda metoden ESL (Ett självständigt liv) med manualen Steg för steg som vi anpassar efter den enskildes behov och mål.

Vi utgår från ett salutogent och lösningsfokuserat förhållningssätt där samtalen med den enskilde baseras på MI, kognitiva tekniker och anknytningsteori. Utöver ESL (utifrån den enskildes behov) kompletterar vi med metoderna ART, Krimprogram, HAP, miljöterapi och ÅP.

Våra arbetsmetoder har mål som är utformade för att passa många och är gjorda för att matcha genomförande- och vårdplaner:

 • Minskad risk för återfall
 • Ett fungerande personligt stöd
 • Ett fungerande dagligt liv
 • Färre symtom
 • Bättre kontakter med andra
 • Bättre problemlösning vid dagliga svårigheter
 • Bättre fysisk hälsa och kost
 • Bättre koncentrationsförmåga och mindre tankestörningar
 • Rikare fritid
 • En sysselsättning som är meningsfull

Vår personal har kompetens i form av handledare och metodstödjare i ESL, utbildad av leg. arbetsterapeuten Eva-Lena Borell. Handledaren träffar personalgrupperna var tredje vecka, samt finns alltid tillgänglig för frågor.

För oss är iB-stödboende är en verksamhet där vi ser hela människan – dvs din sociala miljö, fysik och psykiska mående. När du vill nå dina mål och förbättra din fysiska hälsa, tanke-, känslo- och koncentrationsförmåga är fysisk träning centralt, men det är också viktigt att få en balanserad kost bestående av fett, kolhydrater, proteiner, vitaminer mm. iB-stödboende har utbildad personal i kost- och näringslära och personlig träning (PT) och har kapacitet för att motivera och stötta dig i dina mål.

  • Träning 2 gånger i veckan med utbildad PT
  • Föreläsning i kost- och näringslära
  • Obegränsad tillgång till vårt gym
  • Coaching i kampsport

Detta ingår i alla placeringar hos oss och är anpassade till klientens förutsättningar i samråd med personalen.

Richard Walton iBehandling

Vill du ha mer information om vilket stöd du kan förvänta dig hos oss på iB Slagsta? Hör av dig så berättar vi gärna mer!

Placeringsförfrågan

Är du intresserad av att göra en placering hos oss eller har ytterligare frågor om iB stödboende? Ring, maila eller fyll i en placeringsförfrågan direkt i formuläret så bokar vi in ett informationsmöte.


  ManKvinna  Kontakta oss

  iB white