iB Stödboende Slagsta

Stödboende för vuxna i Stockholm

iB-stödboende i Slagsta finns för dig som behöver stöd med att komma vidare i ditt liv. Vi erbjuder ett individanpassat stöd med det alldagliga, din ekonomi, myndighetskontakter samt förebygga ensamhet  mm –  utformat för att ge dig möjligheter att utveckla personliga resurser och ökad livskvalité.

Bo i en fullt utrustad lägenhet

Hos oss bor du i en lägenhet på 25-30 kvm med eget badrum, kök (pentry), husgeråd, TV och WiFi. Alla våra lägenheter är trevligt möblerade, men du har självklart möjlighet att inreda med dina egna möbler om så önskas. Det finns allrum där man kan umgås, fika och se på film samt mötesrum för enskilda samtal. Det råder totalt rökförbud i hela anläggningen.

I samma fastighet ligger ett stort gym som du har obegränsad tillgång till. Gymkort ingår i boendet.

På promenadavstånd från boendet  ligger Mälaren med bad, marina och uteserveringar.

Tillgång till stöd dygnet runt

Som boende hos oss har du möjlighet att få stöd dygnet runt. Våra handledare hjälper dig att utforma en fungerande vardag som passar dig med positiva rutiner och kontakter.

Adress

Fågelviksvägen 5, 7 tr, 145 53 Norsborg

I boendet ingår

Ta sig hit

För att komma till oss från t ex Stockholms central tar du tunnelbana till Fittja, sedan buss 702 till Slagsta strand, som tar 4 minuter eller en promenad 15 minuter. Från Norsborg tar man också buss 702 till Slagsta strand, som tar 12 minuter.

Handledning och stöd

Att skapa ett fungerande levnadsmönster kan vara tufft. På iB-stödboende fokuserar vi därför på att stärka dig både mentalt och fysiskt. Med stöd av våra handledare är vår målsättning att du ska kunna ta steget vidare mot ett tryggare och ett mer stabilt liv. Våra handledare är utbildade för att ge dig det bästa möjliga stödet.

Vår personal talar utöver svenska persiska, dari, estländska, engelska, spanska, wolof och mandinka.

Hos oss jobbar:

Våra insatser i form av stöd och handledning består av tre huvuddelar:

För många av våra klienter är psykisk ohälsa grunden till deras utmaningar. Redan vid inskrivningen fokuserar vi på att samverka med vården. 

Målet är att skapa en effektiv och tydlig insats där vi blir en viktig del i ett helhetsperspektiv för våra klienter.

Vi utgår från ett salutogent och lösningsfokuserat förhållningssätt där samtalen med den enskilde baseras på ESL, MI, kognitiva tekniker och anknytningsteori. Utöver dessa kompletterar vi med metoderna ART, HAP, miljöterapi och ÅP.

Våra arbetsmetoder har mål som är utformade för att passa många och är gjorda för att matcha genomförande- och vårdplaner:

 • Minskad risk för återfall
 • Ett fungerande personligt stöd
 • Ett fungerande dagligt liv
 • Bättre kontakter med andra
 • Bättre problemlösning vid dagliga svårigheter
 • Bättre fysisk hälsa och kost
 • Rikare fritid
 • En sysselsättning som är meningsfull

PersonalenFör oss är iB-stödboende är en verksamhet där vi ser hela människan – dvs din sociala miljö, fysik och psykiska mående. När du vill nå dina mål och förbättra din fysiska hälsa, tanke-, känslo- och koncentrationsförmåga är fysisk träning centralt, men det är också viktigt att få en balanserad kost bestående av fett, kolhydrater, proteiner, vitaminer mm. Personalen stödjer dig med din kosthållning och motiverar dig till fysisk träning på gymmet som ingår i placeringen.

Jonas Östblom, Föreståndare

Vill du ha mer information om vilket stöd du kan förvänta dig hos oss på iB Slagsta? Hör av dig så berättar vi gärna mer!

Placeringsförfrågan

Är du intresserad av att göra en placering hos oss eller har ytterligare frågor om iB stödboende? Ring, maila eller fyll i en placeringsförfrågan direkt i formuläret så bokar vi in ett informationsmöte.


  ManKvinna  Kontakta oss

  iB white